Tiden er kommet til at kåre den bedste vikingeklan I det lille vikingesamfund, og hvad er mere vikingst end et vikingetogt? Klanerne skal vise den store høvding, at de fortjener titlen. Høvdingen er selvfølgelig interesseret I, hvem der kan skaffe det største udbytte, så vikingerne må på rov. Enten hos hinanden eller nogle af de steder de kommer forbi på deres togt.

Vikinger skal kunne klare sig både til lands, til vands og I luften, I deres kamp om det store udbytte.

Togtet er opbygget som et løb, hvor vikingerne enten er I og omkring lejren, på vej mod svømmehallen, eller I svømmehallen.

Der er ca. 2km fra lejren til svømmehallen, men ruten skal gå gennem et skovområde.

Til vands

Vanddelen kommer til at foregå I Hinderup svømmehal, hvor svømmehallen er lånt det meste af dagen. Når vikingerne kommer til svømmehallen er de kommet til et fjenrt og varmt land, hvor mange store skatte er gemt. I svømmehallen vil der (hvis muligt) være et skib, som aktiviteten cirkler omkring.

Det er tanken, at vikingerne skal gennem en bane på vandet, hvor de sejler på traktorslanger eller badedyr. Vikingerne skal så hurtigst muligt gennem banen, inden de får muligheden for at bekæmpe de andre vikinger fra vikingeskibet I midten.

Banen vikingerne skal igennem skal være lidt besværlig at sno sig igennem. I den dybe del af svømmehallen ligger der en skat på bunden, som vikingerne skal forsøge at få fingrene I, ved at dykke til bunden og hente den.

Vikingerne skal forsøge at indtage skibet, hvor en skat ligger gemt. Den vikingeklan som lykkes med at få skatten bragt hjem til egen base har vundet spillet. Vi skal have en forsvarlig måde, som vikingerne kan bruge til at bekæmpe hinanden, og dem der måtte har fat I skatten. Aktiviteten skal foregå I den lave ende af svømmehallen for at vi er sikre på sikkerheden.

Det kunne være skægt at have noget med, hvor vikingerne skal gå planken ud fra skibet.

Til lands

På deres vej fra lejren til svømmehallen kommer vikingerne gennem en skov, hvor røverne gemmer sig. Vikingerne skal finde vej gennem skoven, og samtidig undgå, at røverne hugger deres surtoptjente skatte. Bliver man fanget af en røver kan man forsøge at bestikke sig ud af situationen. Desuden skal vikingerne forsøge at løse en række koder I form af runestave eller runesten, som kunne give dem hints til et sted, hvor de kan finde en bonusskat.

 

Mellem zonerne har de forskellige vikingeklanger mulighed for at udfordre hinanden I diverse spil, herunder vikingespil. Der skal være nogle spil/lege, som klanerne kan udfordre hinanden undervejs, for at forsøge at vinde nogle af de andres skatte. Formålet med spillene er dels, at det giver en ekstra dimension til den samlede dyst, og dels at det kan tjene som pauseaktivitet de steder, hvor der potentielt kan opstå kø (I svømmehallen og ved luftaktiviteten bl.a.).

Øvrige landaktiviteter kunne være:

  • Byg en katapult, som skyder med fireballs. Der skydes efter rafter med liggeunderlag på, som er vædet I sprit. Med katapulten skal vikingerne forsøge at indtage en vikigeborg, og det sker ved at få tændt så mange fakler som muligt
  • Vikinger elsker at dyste mod hinanden, og hvad kan være mere ydmygende end at ende I møddingen. Aktiviteten er den klassiske leg, hvor det gælder om at vælte hinanden af pinden. Det gælder så om at slå hinanden ned I møddingen (mosen tilsat ekstra vand, så vi kan få en god gang mudder).
  • Vikingespil med børnene som brikker. Der kastes med en skumbolt eller lignende, og ellers spilles spillet på traditionel vis.
  • Et andet spil kunne være høvdingebold
  • lav et solkompar (kunne også være en aktivitet ved til vands).
  • Skydning af forskellig art (kunne være slangebøsseskydning efter a la skeetskydning)

I luften

Luftelementet består primært at klatring I forskellige afskygninger. Det ville være rigtig fedt at have en klatrebane ala monkey trail/tree top climbing, hvilket også giver mulighed for at have en del igang samtidig. Banen slutter af med en rigtig lang svævebane.

Vi mangler at finden en vinkel på det her, så det passer ind I temarammen.

Det kunne være vildt at have enten en stor gynge eller en slangebøsse (en stor elastik, hvor børnene “skydes” afsted) I stil med det her https://www.youtube.com/watch?v=y_wkQBDDgvI

En slackline eller en low rope bane ville også være meget skægt.

Et spin på aktiviteten kunne være, at deltagerne skal vise den store høvding, at de er I stand til at indtage en borg, og det gør man jo bedst ved at klatre rundt.

Noget med en luftballon kunne også være fedt.

Ansvarlig

Sune og ledere fra Lystrup Gruppe